Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

ASKON Konya Şube Başkanı Sinacı: ‘Gazze’de ateşkes hemen uygulanmalı’

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze’deki ateşkes kararının ivedilikle uygulanması gerektiğini belirterek, İsrail’in katliamlarının durdurulması ve bağımsız Filistin Devleti’nin tüm dünya tarafından tanınması çağrısında bulundu.

ASKON Konya Şube Başkanı Sinacı: ‘Gazze’de ateşkes hemen uygulanmalı’
11 Haziran 2024 13:11
83

ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği eylemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sinacı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze’de ateşkes kararını bir an önce uygulamaya koyarak, İsrail’in gerçekleştirdiği katliamların derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Atilla Sinacı, yaptığı açıklamada “Gazze’deki insanlık dramına artık bir son verilmeli. BMGK’nın aldığı ateşkes kararı ivedilikle uygulanmalı ve terör devleti İsrail Gazze’den çıkartılarak, Gazze’nin yeniden ihyası sağlanmalıdır” dedi.

Sinacı, bağımsız bir Filistin devletinin tüm dünya devletleri tarafından koşulsuz olarak tanınması gerektiğini de belirtti.

Uluslararası toplumun Filistin halkının yanında durmasının önemine değinen Sinacı, “Filistin halkı uzun yıllardır büyük acılar çekiyor. Artık bu zulmün son bulması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerekiyor. Bağımsız Filistin Devleti’nin tüm dünya devletleri tarafından kabul edilmesi, bölgedeki barış ve istikrar için büyük bir adım olacaktır” diye konuştu.

Filistin halkının haklı davasını savunmaya devam edeceklerini belirten Başkan Sinacı, tüm sivil toplum kuruluşlarını ve devletleri bu konuda duyarlı olmaya davet ederek, “Gazze’deki insanların sesi olmalıyız. Onların yaşadığı acıları görmezden gelmek, insanlık onuruna yakışmaz. Herkes bu konuda elini taşın altına koymalı ve Filistin halkının yanında durmalıdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.