Dolar 34,2202
Euro 36,9772
Altın 3.005,73
BİST 8.717,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor

Altın fiyatları, küresel ekonomik belirsizliklerin etkisiyle dalgalanmaya devam ediyor.

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor
8 Temmuz 2024 17:42 | Son Güncellenme: 8 Temmuz 2024 18:15
113

Altın piyasasındaki son durum, vatandaşın ve müşterinin cebini her geçen gün yakmaya devam ederken piyasalar belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta ABD tarafından gelen makro ekonomik veriler ve Fed Başkanı Powell’ın konuşmaları altının rekor seviyeleri gördüğü Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyelere yükselmesine neden oldu. Cuma günü açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentinin üzerinde gelmiş olmasına karşın veri setinin alt kırılımlarındaki veriler, özellikle de işsizlik oranının artışı ve bir önceki ay verilerinin aşağı yönlü revize edilmesi Ons Altın’ın yukarı yönlü ivmelenmesine yardımcı oldu. 2390 dolar seviyesi üzerinde haftalık kapanış yapmayı başarabilen değerli metal için bu haftaki ABD enflasyonu fiyatlama hareketleri açısından takip edilmesi gereken bir veri olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan Fed Başkanı Powell’ın Salı ve Çarşamba günü yapacağı konuşmalar da değerli metal tarafında önem arz etmektedir. Yeni haftanın ilk işlem gününde hafif satıcılı bir görünüm sergileyen Ons Altın için 2378 kritik bir seviye olarak görülebilir. Bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi durumunda ise 2360 ve 2350 dolar destek seviyeleri olarak izlenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 2390 ve 2400 kısa vadede direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

Bu arada her geçen gün altın piyasasının artışından rahatsız olduğunu dile getiren vatandaşlar ise ekonomik durumun piyasayı bir hayli etkilediğini belirtirken duruma acil çözüm bulunmasını bekliyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.