Dolar 34,2756
Euro 37,6778
Altın 2.917,18
BİST 9.035,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 20°C

BUTGEM yeni eğitim döneminde geleceğin mesleklerine odaklanıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BUTGEM, düzenlediği eğitim programlarıyla gençleri geleceğin mesleklerine hazırlıyor. Yapay zeka uygulamaları, web tasarımı, e-ticaret ve e-pazarlama ile yapay zekayla tekstil desen tasarımı başta olmak üzere farklı alanlarda gerçekleştirilecek eğitim programlarına 1 Kasım 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

BUTGEM yeni eğitim döneminde geleceğin mesleklerine odaklanıyor
1 Ekim 2024 15:52 | Son Güncellenme: 2 Ekim 2024 00:42
81

BURSA (İGFA)- Yapay zeka ve dijital dönüşüm kavramları iş dünyası ve istihdam piyasasında ezberleri bozarken, BUTGEM yenilikçi eğitim programları ile gençlere önemli fırsatlar sunuyor. Yeni eğitim döneminde geleceğin mesleklerine odaklanan BUTGEM, ücretsiz meslek edindirme eğitim programlarına yapay zeka uygulamaları, web tasarımı, e-ticaret ve tekstil desen tasarımı gibi yenilikçi kurslar ekledi. BUTGEM’de 2024-2025 yılı birinci eğitim döneminde düzenlenecek eğitim programlarının başvuruları sürerken, eğitimlerden yararlanmak isteyenlerin Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) yer alan BUTGEM binasına giderek şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

İŞ DÜNYASINDA “YAPAY ZEKA” ETKİSİ
BUTGEM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karahan, yapay zekanın iş dünyasındaki etkisine dikkat çekerek, teknolojinin hızla geliştiğini ve bu hızın birçok mesleği geride bıraktığını ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Karahan, “Teknoloji inanılmaz bir hızla ilerliyor ve bu gelişme birçok mesleği geri planda bırakıyor. Yalnızca teknolojik gelişmeler değil, bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik faktörler de bu durumu tetikliyor. Yapay zeka, şüphesiz geleceğin mesleklerinde ilk sırada yer alıyor. Öyle ki 2030 yılına kadar yapay zekanın mevcut işlerin %30’unu üstleneceği öngörülüyor. Bu, yapay zekaya ayak uydurmayı ve öğrenmeyi başaran çalışanların iş dünyasında daha avantajlı olacağı anlamına geliyor.” dedi.

“GELECEĞİN MESLEKLERİNE HIZLA UYUM SAĞLAMAK GEREKİYOR”
BUTGEM’in yeni gelişen meslek dallarına hızla uyum sağlayarak, kursiyerlere bu alanda eğitim imkanları sunduğunu vurgulayan Karahan, gençlerin yeni teknolojiler ve uygulama alanlarındaki eğitim ve becerilerinin güçlendirilmesinin nitelikli istihdamın korunması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. BUTGEM olarak yeni nesil eğitim programları ile katılımcılara yalnızca mesleki bilgi kazandırmakla kalmayıp, meslek ve kariyer seçimlerinde de farkındalık oluşturmayı istediklerini belirten Karahan, “BUTGEM’de her yıl ortalama 2 bini aşkın öğrenciyi mezun ediyoruz. Birçok sektöre yönelik kurguladığımız eğitim programları, iş dünyasının talep ettiği insan kaynağına ulaşmasına önemli katkı sağlıyor. Yeni dönemde yapay zeka teknolojilerinin de yer aldığı eğitim programları ile BUTGEM’in iş dünyasına katkıları katlanarak artmaya devam edecek.” diye konuştu.

Bu yıl BUTGEM tarafından başlatılan meslek edindirme kursları arasında Yapay Zeka Uygulamaları, Yapay Zeka ile Web Tasarımı, E-Ticaret ve E-Pazarlama ile Yapay Zeka ile Tekstil Desen Tasarımı başlıkları yer alıyor. BUTGEM internet sitesi www.butgem.org.tr ve http://onkayit.butgem.org.tr adreslerinden ön kayıt yaptıran aday öğrencilerin sonrasında BUTGEM binasına giderek şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor. Mezun olan kursiyerler ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya da sahip olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.