Dolar 34,2681
Euro 37,6762
Altın 2.918,84
BİST 9.035,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Samsung ve UNDP Türkiye’nin Innovation Campus Programı kapsamındaki Yapay Zeka Eğitimi için başvurular başladı

Samsung ve UNDP Türkiye’nin gençlere yönelik düzenlediği Innovation Campus Programı kapsamında verilecek yeni Yapay Zeka Eğitimi için 11 Ekim 2024 tarihine kadar başvurular kabul ediliyor.

Samsung ve UNDP Türkiye’nin Innovation Campus Programı kapsamındaki Yapay Zeka Eğitimi için başvurular başladı
1 Ekim 2024 12:14
63

Samsung ve UNDP Türkiye’nin gençlere yönelik düzenlediği Innovation Campus Programı kapsamında verilecek yeni Yapay Zeka Eğitimi için 11 Ekim 2024 tarihine kadar başvurular kabul ediliyor. Eğitim, iş yaşamına hazırlanan gençlere yapay zeka teknolojilerini kullanarak problem çözme becerileri kazandırmayı hedefliyor. 

 

Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2020 yılında başlattığı Innovation Campus Programı’nın 10. dönemi, Yapay Zeka Eğitimiyle başlıyor. Innovation Campus Yapay Zeka Eğitimi, gençleri Endüstri 4.0 çağına hazırlamak ve bu alanda öncü olabilecek gençleri desteklemek amacıyla düzenleniyor. 18-29 yaş aralığındaki gençlerin başvurabileceği Yapay Zeka Eğitim Sınıfı, katılımcılara yapay zeka teknolojileri ekseninde teknik beceriler ve problem çözme becerileri kazandırmayı hedefliyor. 

 

Türkiye’nin dijital dönüşümünü hızlandırmayı hedefleyen Innovation Campus programına katılan gençler, Birleşmiş Milletler’e üye 193 ülke tarafından 2030’a kadar ulaşılmak üzere kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA’lar) doğrultusunda günümüzün en büyük sorunlarının kök nedenlerine çözüm bulan yapay zekâ projeleri geliştiriyor. Katılımcılar, eğitimin ardından becerilerini sergileyebilecekleri projeler tasarlayarak programın sonunda bu fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak koçluk desteği de alıyor. 

 

Samsung’un “Toplum için Yapay Zeka” vizyonunu yansıtıyor

Innovation Campus Programı kapsamında düzenlenen Yapay Zeka Eğitimleri, Samsung Electronics’in “Herkes için Yapay Zeka” vizyonundaki “Toplum için Yapay Zeka” ayağını temsil ediyor. Bu kapsamda Innovation Campus Programına dahil edilen Yapay Zeka Eğitimleri de yapay zekanın, günlük yaşamı kolaylaştırmanın yanında, toplumun ve gezegenin sorunlarına çözümler bulmak için kullanılabileceği fikriyle yola çıkıyor. Eğitimler, bu kapsamda gençleri yapay zekanın kullanıldığı projeler geliştirmeleri için destekliyor. 

 

Eğitimlere katılan gençlerin çoğu istihdam edildi

Geçtiğimiz dört yıldır düzenli olarak açılan eğitim dönemleriyle birçok başarılı projenin geliştirilmesinde gençleri destekleyen Innovation Campus Programı sayesinde birçok genç, kariyerlerindeki ilk adımları atarak istihdama katıldı. Program kapsamında geçtiğimiz aylarda genç kadınlara yönelik açılan Yapay Zeka Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcıların istihdam edilme oranı %87 oldu. Eğitimlerde katılımcılara proje geliştirme olanağı tanınması, özel olarak görevlendirilen Tech Talent İşe Alım Uzmanı rehberliğinde nitelikli yönlendirme alabilmeleri, yapay zeka tabanlı işe hazırlık eğitimleri, sektör öncüleriyle yapılan “İlham Veren Konuşmalar” ve Samsung’un küresel bilgi birikiminin yansıtıldığı içerikler, elde edilen bu yüksek istihdam oranında etkili oldu. 

 

Innovation Campus Yapay Zeka Eğitimi başvuruları 11 Ekim 2024 tarihine kadar Samsung Türkiye Linkedln hesabından yapılabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.