Dolar 39,4181
Euro 45,6619
Altın 4.329,23
BİST 9.309,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 30°C
Reklam

BUSİAD’ın da paydaş olduğu DİMAP Projesi’nde özel gün

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hayata geçirilen ve Sabancı Üniversitesi’nin nihai yararlanıcısı olduğu DiMAP – Doğrudan Dijital Üretim Platformu Projesi’nin Açılış Etkinliği, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Teknopark İstanbul’da gerçekleştirildi.

BUSİAD’ın da paydaş olduğu DİMAP Projesi’nde özel gün
31 Mayıs 2025 17:06

BURSA (İGFA) – Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin de paydaşları arasında yer aldığı (BUSİAD) DİMAP Projesi etkinliğinde, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın açılış konuşmasının ardından konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, “Avrupa Birliği (AB) destekli ‘Rekabetçi Sektörler Programı’ kapsamında; sivil havacılık, otomotiv ve kompozit sektörlerinde, KOBİ’lerimizi yenilikçi üretim modelleriyle buluşturacak merkezi devreye alıyoruz. 9,8 milyon avro bütçeyle hayata geçirdiğimiz projenin, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tarihimizin en büyük ölçekli teşvik programı HIT-30 ile 2030 yılına dek 30 milyar doların üzerinde devlet desteğiyle Türkiye’yi yüksek teknoloji yatırımlarının çekim merkezi haline getiriyoruz” dedi.

Merkezin, özellikle sivil havacılık, otomotiv ve kompozit sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lere, doğrudan dijital üretim kabiliyetlerini geliştirme, katmanlı imalat teknolojilerini uygulama imkanı sağlayacağını ifade ederek şunları dile getirdi:

“Yüksek hassasiyet gerektiren alanlarda seri üretim yapan KOBİ’lerimizin ürünlerini ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygun şekilde test edebileceği, belgelendirme süreçlerine doğrudan entegre olabileceği kritik bir altyapı sunacak. Merkezimizin, Türkiye’nin Ar-Ge ve girişimcilik ekosisteminin dönüşümünü ve rekabetçiliğini ivmelendireceğine inanıyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, katma değerli üretimi teşvik eden, yüksek teknolojili girişimleri destekleyen, dijital dönüşümü hızlandıran ve yerli inovasyon gücünü büyüten adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. “

Açılış konuşmalarının ardından merkezin kurdelesi kesilirken, BUSİAD adına etkinliğe katılan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veda Ergin Eroğlu da Bakan Kacır ve Güler Sabancı ile merkezi gezerek incelemelerde bulundu.

ETİKETLER: ,